ASTRO-PSIHANALIZĂ: Sincronicitatea ca experienţa fenomenologicǎ (III)

Data primei publicari: 16 Decembrie 2011

 Continuare, viziunile VI-IX:

VI.(Luminǎ asupra trecutului)

 „-Iată un exemplu perfect despre cum lucrează teatrul de control, a continuat el. Ai fost atât de distant, încât n-ai permis nici unei coincidenţe foarte importante să se producă. Probabil că luasem o poziţie defensivă.

-E în ordine, oricine joacă teatru, într-un fel sau altul. Acum, cel puţin, poţi înţelege cum funcţionează jocul tău.

-Nu înţeleg! Am spus. De fapt, ce vrei să spui că fac?

-E vorba de felul tău de a controla oamenii şi situaţiile – mi-a explicat Sanchez – pentru a forţa energia să se îndrepte spre tine. tu îţi creezi în minte un teatru în care rolul tău este să te retragi şi să te comporţi misterios şi secretos. Îţi spui că eşti prudent, dar în realitate speri că altul va fi atras în jocul tău şi va încerca să afle ce se petrece cu tine. atunci când cineva o face, rămâi neclar, forţându-l să lupte, să facă deducţii pentru a-şi da seama de adevăratele tale sentimente. Pe măsură ce ceilalţi îţi cad în plasă şi fac acest lucru, ei îţi acordă toată atenţia lor şi astfel îşi proiectează toată energia asupra ta. Cu cât reuşeşti să îi menţii mai mult timp interesaţi şi adânciţi în misterul tău, cu atât primeşti mai multă energie. Din nefericire, atunci când eşti distant, viaţa ta tinde să evolueze foarte puţin, pentru că repeţi mereu aceeaşi scenă. Dacă te-ai fi deschis către Rolando, filmul vieţii tale ar fi evoluat într-o direcţie nouă şi semnificativă.”

“Suntem cu adevărat liberi să devenim mai mult decât ceea ce suntem atunci când ne jucăm rolul inconştient. Cum am spus mai înainte, putem găsi un sens mai înalt vieţii noastre, un scop spiritual, pentru care ne-am născut într-un anumit loc şi vom începe să aruncăm lumină asupra oamenilor.”

Roluri: “-Mă dusesem cu gândul la jocul mamei mele, i-am răspuns. Câte feluri de control există?

-Să-ţi explic clasificarea pe care o descrie Manuscrisul, a spus Sanchez. Fiecare manipulează pentru energie, fie agresiv, direct, obligând oamenii să le acorde atenţie, fie pasiv, jucându-se cu simpatia şi curiozitatea celorlalţi, pentru a câştiga atenţia lor. De exemplu dacă te ameninţă cineva verbal sau fizic, atunci eşti constrâns să-i acorzi atenţie şi astfel să-i dai energie, de teamă că ţi s-ar putea întâmpla ceva. cel care te ameninţă şi te târăşte în cel mai agresiv tip de teatru este numit în Manuscris intimidator. Dacă, pe de altă parte, cineva îţi povesteşte ce lucruri îngrozitoare i se întâmplă, făcându-te poate să te simţi şi tu responsabil pentru asta – pentru că, dacă refuzi să-l ajuţi, acele lucruri îngrozitoare vor continua – acesta caută să exercite controlul la un nivel cât se poate de pasiv. Manuscrisul îl numeşte bietul-de-mine. Gândeşte-te o secundă: n-ai fost niciodată în preajma cuiva care te face să te simţi vinovat în prezenţa lui, chiar dacă ştii că nu ai nici un motiv?

-Ba da.

-Ei bine, ai intrat în lumea dramatică a lui „bietul-de-mine”. Orice va spune sau va face, te va pune pe tine în poziţia de a te apăra de ideea că nu faci destul pentru el. De aceea te simţi vinovat în prezenţa lui. Am dat din cap.

-Evident că puteam examina teatrul fiecăruia, a continuat, după cum se plasează pe scara de la agresiv la pasiv. Dacă o persoană este de o agresivitate mai subtilă, căutând defecte şi subminând încetul cu încetul lumea ta pentru a-ţi atrage energia, aşa cum era tatăl tău, acea persoană se va încadra în categoria interogatorilor. Mai puţin pasiv decât „bietul-de-mine” va fi distantul. Aşa că ordinea rolurilor este aproximativ următoarea: intimidator, interogator, distant şi bietul-de-mine. Înţelegi?

-Cred că da. Există oare cineva care să se plaseze între aceste tipuri?

-Fiecare dintre noi joacă mai multe roluri în împrejurări diferite, dar există un teatru dominant, pe care avem tendinţa să îl repetăm şi care este acela care a funcţionat mai bine cu membrii familiei în care am copilărit.” 

Familia: “Noi nu suntem numai o creaţie fizică a părinţilor noştri, ci şi o creaţie spirituală. Te-ai născut din aceşti doi oameni şi viaţa lor a avut un efect irevocabil asupra a ceea ce eşti. Pentru a-ţi descoperi sinele adevărat, trebuie să admiţi că adevărata ta personalitate a pornit dintr-o poziţie care se afla între adevărurile celor doi. De aceea te-ai născut acolo, pentru a obţine o perspectivă mai înaltă asupra a ceea ce au reprezentat ei. Calea ta este descoperirea adevărului, care reprezintă sintetizarea credinţelor lor.”

“…. Fiecare dintre noi trebuie să se întoarcă în experienţa propriei familii, în timpul şi în locul copilăriei, şi să revadă lucrurile aşa cum s-au petrecut. Odată conştienţi de jocul de control abordat, ne vom focaliza pe un adevăr mai înalt al familiei noastre, pe „firul de argint”, ca să spun aşa, care stă deasupra conflictelor energetic. Dacă găsim acest adevăr, el ne va energiza viaţa, pentru că ne spune cine suntem, pe ce cale ne aflăm, ce anume facem.”

“- Cum sunt sigur că ai aflat din A Cincea Viziune, de fiecare dată când te umpli cu energie şi apare o coincidenţă care te împinge înainte în viaţă, nivelul acela de energie se instituie în tine şi vei exista la o vibraţie mai înaltă. Copilul tău va prelua acest nivel de vibraţie şi îl va ridica mai sus. Aşa continuăm noi, oamenii, evoluţia. Diferenţa care apare acum, cu această generaţie, este că noi suntem gata să facem acest lucru conştient şi astfel, să accelerăm întregul proces. Nu contează cât de mult te temi, nu mai ai de ales. Odată ce ai aflat ce reprezintă viaţa ta, nu mai poţi şterge sau ignora această cunoaştere. Dacă vei încerca să faci altceva cu viaţa ta, vei avea mereu senzaţia unui gol.”

VII.(Pe firul lucrurilor)

„A Şaptea se ocupă cu abordarea conştientă a tot ceea ce ne înconjoară, atenţia care trebuie acordată oricărei coincidenţe, la fiecare răspuns pe care ţi-l dă universul.”

„A Şaptea Viziune, foarte scurtă şi generală, a continuat, vorbeşte despre felul în care unele lucruri ne sar în ochi, sunt evidente, precum şi despre felul cum anumite gânduri ne apar pentru a ne îndruma. Cât despre A Opta, o vei găsi la timpul potrivit. Ea vorbeşte despre cum îi putem ajuta pe cei care ne aduc răspunsurile pe care le căutăm. Mai departe, descrie o etică absolut nouă, o cale pe care trebuie să o urmeze oamenii în relaţiile lor, pentru a uşura evoluţia tuturor”

“-Ce mai spune A Şaptea Viziune? Am întrebat.S-a aplecat şi a mai cules o floare.

-Spune că nu numai visele ne îndrumă, ci şi gândurile şi reveriile.

-Da. Părintele Carl mi-a pomenit de asta. Spune-mi, cum ne îndrumă reveriile?

-Ele ne prezintă o scenă la întâmplare şi aceasta înseamnă că acel lucru s-ar putea petrece. Dacă suntem atenţi, putem fi pregătiţi în momentul respectiv.”

“A Şaptea Viziune spune că avem mai multe asemenea gânduri decât s-ar crede. Pentru a le recunoaşte, trebuie să aşteptăm o poziţie de observator. Când apare un gând, trebuie să ne întrebăm de ce apare. De ce acum? Cum se leagă de întrebările vieţii noastre? Poziţia de observator ne ajută să scăpăm de dorinţa de a controla totul şi ne plasează exact pe firul lucrurilor.

-Dar gândurile negative? Am întrebat. Imaginile de groază, lucrurile rele: o persoană iubită care suferă, sau neîmplinirea a ceva ce am dorit foarte mult?

-Lucrurile sunt simple, a spus Pablo. A Şaptea Viziune spune că imaginile de groază trebuie oprite imediat ce apar. Atunci alte imagini, pozitive, vor fi bine venite în minte. Curând, lucrurile rele aproape că nu se vor mai întâmpla. Intuiţiile tale vor prevedea numai lucruri bune. Dacă totuşi vor mai apărea imagini negative, Manuscrisul spune că trebuie luate foarte în serios, dar nu urmate. De exemplu, dacă-ţi vine ideea că vei avea un accident de camion, apoi vine cineva şi îţi cere să te urci într-un camion, nu trebuie să te urci.”

VIII.(Etica interpersonalǎ)

 „Urmează cea de A Opta Viziune. Ea vorbeşte despre etică, despre felul în care te vei comporta cu alţi oameni, astfel încât să poată fi împărtăşite cât mai multe mesaje. Să nu uiţi că nu trebuie să forţezi lucrurile. Rămâi centrat pe situaţia ta. Care îţi sunt întrebările?”

“A Opta Viziune dă un avertisment. Avertizează despre posibilitatea opririi evoluţiei! Acest lucru se întâmplă atunci când devii dependent de o altă persoană

A Opta Viziune descrie un nou mod de a folosi energia în relaţiile cu oamenii în general, dar pentru a începe cu începutul, se vorbeşte despre copii.

-Cum să-i tratăm pe copii? Am întrebat.

-Ar trebui să-i vedem aşa cum sunt, ca pe nişte momente ale evoluţiei, care ne duc înainte. Dar pentru a învăţa să evolueze au nevoie în permanenţă şi necondiţionat de energia noastră. Cel mai rău lucru pe care îl putem face este să le luăm energia, pedepsindu-i. Acest lucru creează în ei teatrul de control, ceea ce ştii deja. Aceste manipulări, pe care copiii le învaţă, ar putea fi evitate dacă adulţii le-ar dărui energia de care cei mici au nevoie în orice situaţie. De aceea trebuie lăsaţi întotdeauna să participe la conversaţii, mai ales la cele care îi privesc. Niciodată nu trebuie să-ţi asumi responsabilitatea pentru mai mulţi copii decât ştii tu că pot beneficia de atenţia ta.”

“Manuscrisul spune că acest lucru este mult mai important decât cred oamenii. Deseori, adulţii agreează ideea unei familii numeroase, cu mulţi copii, care cresc împreună. Dar copiii învaţă de la adulţi, nu de la alţi copii. În multe locuri, copiii se adună în găşti. Manuscrisul spune că oamenii vor înţelege cu timpul că nu trebuie să aducă pe lume copii, decât dacă există un adult dispus şi capabil să acorde toată atenţia sa unui singur copil.”

“-Reneau spunea că problema începe în familie, în primii ani ai copilăriei. Din pricina luptei pentru energie, nici unul dintre noi nu este în stare să ducă până la capăt un proces psihologic complex. Nu suntem capabili să integrăm cealaltă latură, a sexului opus.

-Ce anume?

-În cazul meu, a continuat ea, nu am putut să integrez latura mea masculină. În cazul tău, nu ai fost capabil să integrezi latura ta feminină. Motivul pentru care devenim dependenţi de cineva de sex opus este acela că nu putem avea acces la energia sexului opus. Vezi tu, energia mistică pe care o avem în interior este în acelaşi timp masculină şi feminină. Până la urmă, ne putem deschide către ea, dar la începutul evoluţiei trebuie să fim foarte atenţi. Procesul de integrare se desfăşoară în timp. Dacă ne legăm prematur de o sursă umană de energie feminină sau masculină, blocăm izvorul universal. I-am spus că nu înţelegeam.

-Gândeşte-te cum funcţionează această integrare într-o familie ideală, a explicat Karla şi atunci îţi vei da seama ce vreau să spun. În orice familie, copilul primeşte energie în primul rând de la adulţii din jurul său. De obicei, acordarea şi integrarea energiei părintelui de acelaşi sex se rezolvă relativ uşor, dar receptarea energiei celuilalt părinte poate fi mai dificilă, din cauza diferenţei de sex. Să luăm de exemplu, un copil de sex feminin. Tot ce ştie fetiţa este că încercarea ei primară de a-şi integra latura masculină este o atracţie extremă către tatăl ei. Vrea să fie lângă el, vrea ca el să-i fie aproape mereu. Manuscrisul spune că de fapt ceea ce vrea este energia masculină, pentru că această energie o completează pe a ei, care este feminină. Din această energie masculină ea extrage o senzaţie euforică, de completare. Dar ea crede, în mod greşit, că singurul mod de a avea această energie este de a-şi controla sexual tatăl, beneficiind aproape tot timpul de prezenţa lui fizică. Interesant, ea intuieşte că această energie ar trebui să fie a ei şi că ar trebui să o poată avea de câte ori doreşte, şi atunci îşi controlează tatăl, ca şi cum acesta ar fi o parte din ea. Într-o familie obişnuită, se stabileşte un conflict de putere între ea şi tată. Se formează rolurile teatrului de control, tocmai din obişnuirea ei cu o poziţie din care îşi manipulează tatăl, pentru că acesta să-i dea energia de care are nevoie. Într-o familie ideală, tatăl ar trebui să rămână în afara competiţiei. El va continua să relaţioneze în mod corect şi va avea destulă energie pe care să o poată da fetiţei, chiar dacă nu va face tot ce vrea aceasta. Lucrul care este important de ştiut aici, în cazul ideal, este faptul că tatăl va rămâne deschis şi comunicativ. Ea îl vede ca pe un idol, ca pe ceva magic, dar dacă tatăl îi va explica onest ce este de fapt, ce face şi de ce, fetiţa va integra stilul lui, abilităţile lui şi va trece de această viziune nerealistă asupra tatălui ei. Până la urmă va vedea că este şi el doar un om, cu calităţi şi defecte. Odată ce această emulaţie are loc în realitate, copilul face o trecere uşoară între a recepţiona energia sexului opus, de la tată, şi a primi energie din univers. Problema, a continuat ea, este aceea că până acum majoritatea părinţilor au luptat pentru energie cu copiii lor şi acest lucru ne-a afectat pe toţi. Din cauza acestei competiţii, nici unul dintre nou nu şi-a rezolvat problemele cu sexul opus. Suntem cu toţii blocaţi încă în căutarea energiei sexului opus în afara noastră, într-o persoană – bărbat sau femeie – pe care o considerăm ideală, magică, şi o putem poseda sexual. Înţelegi?

-Da, am spus. Cred că da.

-În ceea ce priveşte abilitatea noastră de a evolua conştient, a continuat ea, ne aflăm în faţa unei situaţii critice. Aşa cum am spus mai înainte, conform celei de A Opta Viziuni, atunci când începem evoluţia, implicit începem să primim energie de sex opus. Aceasta va veni în mod natural, odată cu energia din univers. Dar trebuie să fim atenţi, pentru că dacă ne intersectăm cu o persoană care oferă această energie în mod direct, ne putem deconecta de la sursa adevărată şi astfel regresăm…

-Ei, cum să nu mai existe dragoste! A replicat Karla. Dar mai întâi trebuie să ne completăm noi înşine cercul. Trebuie să ne stabilizăm canalul de legătură cu universul. Acest lucru cere ceva timp, dar după aceea nu vom mai fi susceptibili de a avea această problemă şi asta numeşte Manuscrisul „o relaţie mai înaltă”. Când, după ce am trecut acest prag, ne legăm sentimental de cineva, vom crea o supraentitate, care nu ne va înlătura niciodată de pe calea evoluţiei noastre individuale.”

“Rezistând o vreme „dragostei la prima vedere”, învăţând să ai relaţii mai platonice cu cei de sex opus. Aminteşte-ţi însă tot acest proces. Trebuie să ai acest gen de relaţii numai cu oamenii care se dezvăluie în întregime, care-ţi pot spune cum şi de ce fac ceea ce fac, exact ca părintele de sex opus, în copilărie, într-o familie ideală. Înţelegând cine sunt cu adevărat prietenii de sex opus, acest lucru va întrerupe proiectarea fanteziei noastre din trecut referitoare la sex, permiţându-ne să ne conectăm din nou la univers. Nu este uşor să procedăm astfel, în special pentru persoanele care trebuie să iasă dintr-o relaţie de dependenţă reciprocă. E o rupere de energie care doare, însă trebuie făcută. Dependenţa reciprocă nu e o boală doar a anumitor oameni. În acest moment cu toţii suferim de ea. Dar trebuie să începem să trăim acel sentiment de bunăstare şi euforie care apare la începutul unei relaţii de dependenţă reciprocă şi atunci când suntem singuri. Trebuie să-i ai pe „el” sau pe „ea” înăuntrul tău. Apoi vei evolua şi vei găsi povestea de dragoste adevărată, care ţi se potriveşte.”

“-Apreciind frumuseţea unui lucru, până când în noi pătrunde suficientă energie pentru a intra în starea de iubire. În acel moment putem trimite energia înapoi.

-Aşa e. Acelaşi principiu funcţionează şi în cazul oamenilor. Când apreciem aspectul şi calităţile unei persoane, ne concentrăm asupra ei până când forma şi trăsăturile ei ies în evidenţă, sunt mai prezente. Atunci îi putem trimite energie, înălţând-o. Desigur, primul pas este acela de a menţine propriul nostru nivel energetic mai înalt, atunci putând proiecta către o altă persoană fluxul de energie care curge prin noi. Cu cât îi apreciem mai mult deplinătatea, frumuseţea interioară, cu atât mai multă energie curge în acea persoană şi, natural, şi în noi. A râs.

-E ceva hedonist, a continuat ea. Cu cât îi iubim şi îi apreciem mai mult pe alţii, cu atât mai multă energie în noi. De aceea a-i iubi şi a-i energiza pe ceilalţi este cel mai bun lucru pe care îl putem face.

-Am auzit asta, am spus. Părintele Sanchez a spus-o de mai multe ori.

O priveam cu foarte mare atenţie. Aveam senzaţia că îi văd personalitatea profundă pentru prima oară. Mi-a întors privirea o clipă, apoi s-a uitat din nou la drum”.

“Efectul acestei proiecţii de energie asupra individului este imens, a continuat ea. Acum, de exemplu, tu mă umpli cu energie. Acest lucru se simte în formularea gândurilor şi a ideilor mele. Pentru că tu îmi dai mai multă energie decât am eu în mod normal, văd mai uşor adevărul şi ţi-l dăruiesc mai uşor. Când fac acest lucru, tu ai senzaţia că ceea ce-ţi spun e o revelaţie. Aceasta te determină să-mi vezi fiinţa superioară mai pe deplin, să mă apreciezi şi să te concentrezi asupra mea într-un fel mai profund, care îmi dă mai multă energie şi o mai clară viziune asupra adevărului meu. Apoi ciclul se repetă. Doi sau mai mulţi oameni care fac acest lucru împreună pot ajunge la înălţimi neînchipuite, construindu-se unii pe alţii… Trebuie să înţelegi, totuşi, că această conectare este complet diferită de relaţia de dependenţă reciprocă. O astfel de relaţie începe similar, dar curând devine control, pentru că dependenţa deconectează de la sursa de energie. Astfel, nivelul acesteia scade. Proiecţia reală de energie se face fără o intenţie anume, fără un ataşament. Persoanele implicate aşteaptă doar mesaje.”

“O parte din A Opta Viziune vorbeşte despre interacţiunea conştientă într-un grup. Nu trebuie să devii conştient de tine, ci doar să înţelegi procesul. Dintre membrii unui grup, numai unul va avea cea mai importantă idee a momentului. Dacă toţi sunt cu atenţia trează, îşi vor da seama cine va vorbi şi vor putea, conştient, să se concentreze asupra acelei persoane, ajutând-o să-şi expună ideea cu cea mai mare claritate. Pe măsură ce conversaţia înaintează, altcineva va avea inspiraţia cea mai puternică, apoi altcineva şi aşa mai departe. Dacă te concentrezi asupra a ceea ce se vorbeşte, simţi atunci când îţi vine rândul. Eşti inspirat, ideea răsărindu-ţi în minte.”

“…într-un grup adevărat, funcţional, se procedează exact invers, pentru ca vibraţia şi energia fiecăruia să crească prin contribuţiile tuturor. Când acest lucru se întâmplă, câmpurile energetice ale membrilor grupului se unesc şi formează un bazin energetic enorm, ca şi cum toţi ar avea un singur trup, cu mai multe capete. Capetele vorbesc pe rând, pentru întregul corp. Într-un grup care funcţionează astfel, fiecare individ ştie când trebuie să vorbească şi ce să spună, pentru că vede lucrurile mai clar. Acesta este Omul Superior despre care vorbeşte A Opta Viziune, legat de relaţia bărbat-femeie, dar şi de cea din interiorul grupurilor.”

IX.(Viaţa care va urma)

 „Conform Manuscrisului, a continuat el, dorinţa noastră de a urmări un scop va fi satisfăcută de aventura propriei noastre evoluţii, de înţelegerea intuiţiilor şi a desfăşurării propriului destin. A Noua Viziune descrie o lume în care fiecare va deveni mai atent la ceea ce i se întâmplă. Vom şti exact ce evenimente urmează să se producă, indiferent unde, fie că este vorba de o potecă într-o pădure în care bate vântul, fie despre un pod traversat de un camion. Vă daţi seama cât de pline de semnificaţii vor fi atunci întâlnirile dintre oameni? Gândiţi-vă cum se vor cunoaşte două persoane. Fiecare va observa câmpul energetic al celuilalt şi vor fi date pe faţă toate manipulările posibile, chiar din prima clipă. Lucrurile se vor limpezi foarte repede, iar cei doi îşi vor spune totul şi îşi vor transmite mesajele, vor îndeplini scopul mai înalt al întâlnirii lor. Îşi vor continua apoi călătoria individuală, dar vor fi fundamental schimbaţi. Vor vibra la un alt nivel, apoi vor veni în contact cu alţi oameni, într-un fel care nu fusese posibil înaintea acelei întâmplări.

Odată ce vom atinge masa critică, a continuat el, şi Viziunile vor veni una după alta şi vor fi cunoscute pe scară largă. Omenirea va trăi un timp de introspecţie intensă. Vom vedea cât este de superbă şi câtă spiritualitate conţine natura. Copacii, râurile sunt temple ale marii puteri, în faţa cărora trebuie să ne plecăm cu respect. Vom opri activităţile economice care ameninţă aceste comori. Se vor găsi soluţii alternative, pentru a rezolva problema poluării, pentru că unii oameni evoluaţi vor avea astfel de intuiţii. Aceasta va fi o parte din prima mare schimbare care se va produce, a continuat, şi care se va traduce printr-o migrare foarte amplă a oamenilor de la o ocupaţie la alta, pentru că fiecare va avea intuiţia a ceea ce reprezintă de fapt şi a scopului său în viaţă. Mulţi vor descoperi că nu şi-au ales profesia potrivită şi se vor orienta spre o alta, pentru a evolua. Manuscrisul spune că în această perioadă oamenii îşi vor schimba meseria de mai multe ori de-a lungul vieţii.”

“A Noua Viziune spune că în momentul în care vom începe să dăruim în mod constant, se va întoarce spre noi mult mai mult decât ceea ce dăm. Darurile noastre ar trebuie să se îndrepte spre aceia care ne-au oferit adevăruri spirituale. Când oamenii ajung la timp în viaţa noastră pentru a ne da răspunsurile de care avem nevoie, ar trebui să le dăm bani. Aşa ne vom suplimenta veniturile şi ne vom elibera de ocupaţia care ne limitează evoluţia. Cu cât se vor angaja mai mulţi în această „economie spirituală”, cu atât vom începe mai repede saltul spre cultura mileniului următor. Vom ajunge să ne deplasăm de la evoluţia pe care o obţinem prin alegerea corectă a profesiei, spre evoluţia obţinută prin aceste plăţi, în acelaşi timp oferind fiecare dintre noi adevărul nostru celorlalţi.”

“Dacă vor participa cu toţii, vor dărui şi vor primi în mod constant. Şi în această interacţiune cu ceilalţi, în acest schimb de informaţii, fiecare îşi va găsi locul său, munca sa, o orientare economică cu totul nouă. Oamenii pe care îi atingem, ne vor plăti pentru asta. Acest lucru va permite ca suportul material al vieţii să se automatizeze, pentru că vom fi prea ocupaţi cu propria noastră evoluţie, pentru a mai acţiona direct. Vom dori ca producţia materială să se automatizeze şi să funcţioneze ca un instrument. S-ar crea, probabil, stocuri, dar această situaţie ne va da libertatea de a extinde această epocă a informaţiei. Însă lucrul cel mai important acum este să înţelegem încotro ne îndreptăm. Nu vom putea salva mediul, nu vom putea democratiza planeta şi nu-i vom putea hrăni pe săraci atâta timp cât nu renunţăm la teama de lipsuri, de sărăcie, la nevoia de a controla, atâta timp cât nu dăruim. Până acum nu s-a putut face nimic, pentru că nu cunoşteam nici o altă variantă. Acum aceasta există!”

“Textul se întrerupea în mijlocul unei idei. Tocmai se vorbea despre faptul că transformarea planetei va crea o cultură total spiritualizată şi va ridica fiinţele umane la niveluri energetice tot mai înalte. Se sugera că toate acestea vor duce la apariţia a altceva, care rămânea necunoscut, pentru că fraza se întrerupea aici.”

“A Noua Viziune se numesc Templele Celestina, Templele Cereşti. Ce-ar putea şti această cultură despre ceruri? A supravieţuit cultura lor? A continuat el. Nu. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu mayaşii. Au dispărut fără urmă. Şi tu vrei să credem în Manuscris! Acesta vrea să spună că oamenii controlează totul şi că pot schimba lumea. Nu-i aşa! Dumnezeu conduce lumea. Singurul lucru pe care oamenii îl au de făcut este să accepte învăţătura scripturilor, să o urmeze şi să-şi câştige astfel mântuirea. »

« -Există o singură cale de a creşte spiritualitatea şi aceea este urmarea pildelor din Scriptură.

-Exact! A exclamat Sanchez. Dar întreb din nou: ce sunt pildele? Nu cumva scripturile povestesc despre nişte oameni care au învăţat să primească energia şi voinţa lui Dumnezeu în sinele lor? Nu aşa au condus vechii profeţi poporul din Vechiul Testament? Nu e această receptivitate la energia lui Dumnezeu cea care culminează cu viaţa fiului dulgherului, prelungirea prin care – spunem noi – însuşi Dumnezeu a coborât pe Pământ? Nu cumva povestea Noului Testament este cea a unor oameni încărcaţi cu o energie care-i transformă? Nu a spus chiar Iisus că ceea ce a făcut el putem face şi noi, ba chiar mai mult decât atât? Noi n-am luat niciodată în serios această idee, cel puţin până acum. De-abia acum avem o străfulgerare legată de ceea ce a vrut să spună Iisus, spre ce ne îndrepta el. manuscrisul clarifică toate aceste lucruri! Spune cum se pot realiza ele!”

“Spre uimirea mea, totul în jur era la fel: piramidele, piatra de sub picioarele noastre, pădurea, mâinile mele! Frumuseţea pe care o puteam percepe era mai presus de tot ce văzusem vreodată.”

“Când oamenii îşi vor ridica nivelul de vibraţie până la un punct în care ceilalţi nu-i vor mai vedea, a continuat Julia, acela va fi semnalul că e momentul să trecem graniţa dintre această viaţă şi lumea cealaltă, din care am venit şi în care ne întoarcem după moarte. Această trecere conştientă ne-a fost arătată de Iisus. El s-a deschis energiei divine, până când a devenit atât de uşor, încât a putut merge pe apă. El a transcens moartea, chiar aici, pe Pământ, şi a fost primul care a trecut dincolo, extinzând lumea fizică spre cea spirituală. Viaţa Lui demonstrează clar cum se poate face acest lucru, şi dacă ne conectăm la sursă, vom face şi noi acelaşi lucru, pas cu pas. Fiecare, în felul său, va vibra la nivelul care îl va purta spre Paradis. Am observat că Wil venea încet spre noi. Mişcarea lui era neobişnuit de graţioasă, părea mai degrabă o alunecare.”

“-Viziunea spune, a continuat Julia, că majoritatea oamenilor vor atinge acest stadiu în mileniul al treilea, în grupuri care au un nivel de vibraţie apropiat. În istorie se cunosc cazuri de popoare care au atins deja acest nivel. Conform celei de A Noua Viziuni, mayaşii au trecut cu toţii „dincolo”, în acelaşi moment.”

“…rolul celei de A Noua Viziuni este de a ne întări încrederea. Ea este Viziunea prin care aflăm încotro ne îndreptăm. Toate celelalte nu fac decât să creeze imaginea unei lumi pline de frumuseţe şi de energie, în care noi ne putem conecta la această energie. Cu cât percepem mai mult frumuseţea, cu atât evoluăm mai mult. Cu cât evoluăm mai mult, cu atât vibrăm mai sus. A Noua Viziune arată că, în cele din urmă, percepţia şi vibraţia noastră ne vor deschide spre un Paradis care se află deja în faţa noastră. Doar că nu-l putem vedea încă. De câte ori ne vom îndoi de calea noastră sau vom pierde integrarea în acest proces, trebuie să nu uităm spre ce anume ne îndreptăm, de ce existăm, de ce ne este dată viaţa. Raiul pe Pământ, pentru asta suntem noi aici. Acum ştim cum se poate dobândi… cum se va dobândi…”

“A Noua Viziune menţionează şi existenţa unei a Zecea. Cred că aceasta dezvăluie…”

Prin urmare, cǎutaţi a zecea viziune!

Lasă un comentariu